Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این میان باغداران سی سختی هر ساله با مشکلات فروش و صادرات این محصول روبرو هستند چرا که در ابتدا سرخانه ای برای ذخیره این محصول و جود ندارد و از طرفی دلالان نیز با استفاده از عدم توانایی باغداران در فروش و صادرات سیب شروع به خرید این محصول با قیمت بسیار ارزان می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از چهارفصل؛ سی سخت شهری در 35 کیلومتری شمال غرب یاسوج و مرکز شهرستان دنا از استان کهگیلویه وبویراحمد می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر توریستی سی سخت با جاذبه های گردشگری فراوان و باغات انبوه میوه به عنوان قطب تولید سیب در جنوب کشور محسوب می شود.

هر یک از شغلها مشکلات خواص خود را دارد ، باغداری از شغل هاییست که باید در آن ریسک کرد و مشکلاتی که از قبیل برف و ... پیش خواهد آمد رو تحمل کند . یکی از این معضلات وجود سیب درختی و برخی از محصولات کشاورزی در دست کشاورزان و سیاست بسیار غلط و نامناسب مسئولان مربوط به این بخش در خصوص قیمت گذاری و بررسی این محصول و ایجاد فرصت برای دلالان است که بسیاری از باغداران و کشاورزان منطقه را با مشکل اساسی مواجه ساخته است .

در این میان باغداران سی سختی هر ساله با مشکلات فروش و صادرات این محصول روبرو هستند چرا که در ابتدا سرخانه ای برای ذخیره این محصول و جود ندارد و از طرفی دلالان نیز با استفاده از عدم توانایی باغداران در فروش و صادرات سیب شروع به خرید این محصول با قیمت بسیار ارزان می کنند.

سال گذشته شاهد این بودیم که برخی از باغداران با توجه به وجود آمدن چنین وضعیتی درختان سیب خود را قطع کردند تا بلکه از این مشکلات رهایی یابند. امسال هم همانند سال های گذشته می بینم که باغداران از عدم رفع این مشکل گلایه دارند و خواستار رفع این مشکل یک بار برای همیشه هستند.

خروج سیب از استان به خاطر نبود سردخانه
تعدادی از باغداران سی سخت می گویند که محصول تولیدی آنها امسال در وضعیت نامطلوبی بوده و به فروش نمی رود و آنها مجبورند محصولشان اگر مرغوب باشد را با قیمت بسیار پایین به دلالان بفروشند و در صورت داشتن محصول متوسط و با کیفیت نامناسب نیز برای جلوگیری از فاسد شدن و نبود انبار آن را با پرداخت هزینه از باغ خود دور کنند.

ناتوانی برخی از باغداران برای جمع آوری محصول، عدم فروش محصول به صورت فوری و مشکلات صادرات سیب از دیگر موارد مطرح شده توسط باغداران می باشد.

سرنوشت نامعلوم ۸۰درصد سیب تولیدی استان

خرید محصولات باغی کشاورزان استان توسط تعاون روستایی تنها مرهمی کوچک در مقابل زخم‌های بی‌شمار باغداران است. زیرا در این سال‌های بی‌پولی، دولت توانایی خرید محصولات زیادی ندارد و سر بسیاری از کشاورزان بی‌کلاه می‌ماند.

کل محصول تولیدی سیب استان بیش از ۸۰ هزار تن است که تنها ۷۰۰ تن آن توسط دولت خریداری می‌شود و از طرفی تنها امکان ذخیره‌سازی دو هزار تن آن در سردخانه‌های استان وجود دارد و بالغ‌بر ۸۰درصد این محصول سرنوشتی نامعلوم دارد.

بر این اساس پنجمین تولیدکننده سیب کشور باید به دنبال راهی دیگر برای استفاده بهینه از این ظرفیت کشاورزی‌اش باشد.

باغداران سی سختی تاکید می کنند که در وضعیت فعلی تنها راه نجات و رفع مشکل آنها اقدام دولت در خرید تضمینی محصول و یا حمایت های دیگر می باشد وگرنه بسیاری از آنها متحمل ضرر و زیان فراوان خواهند شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۰۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل

ابوالفضل دشتبانی گفت: این مبلغ به حدود سه هزار کشاورز تولیدکننده سیب زمینی بر اساس تقدم در تحویل محصول به مراکز خرید توافقی پرداخت شد.

روند خرید محصول سیب زمینی مازاد بر نیاز کشاورزان استان اردبیل از ۱۲ اسفند سال گذشته آغاز شده و روند خرید با نرخ توافقی هر کیلوگرم سیب زمینی رقم آگریا ۸۰ هزار ریال و سایر ارقام ۶۵ هزار ریال جریان دارد.

برای خرید سیب زمینی مازاد بر نیاز کشاورزان استان اردبیل در راستای حمایت از تولید کنندگان یارانه دولتی اختصاص یافته و خرید محصول در ۶ مرکز ثابت و شبانه روزی در شهرستان اردبیل ادامه دارد.

مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل همچنین افزود: تاکنون بیش از ۵۸ هزار تن سیب زمینی موجود در انبار‌ها از کشاورزان خریداری و به کارخانه‌های تبدیلی و فرآوری در سایر استان‌های کشور ارسال و بخشی از آن نیز به کشور‌های همجوار صادر شده است.

دشتبانی بیان کرد: پیگیری جدی و مستمر استاندار و نمایندگان مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس و رییس سازمان جهاد کشاورزی استان در حمایت از تولیدکنندگان باعث شد تا قبل از این که محصول مازاد سیب زمینی به یک بحران تبدیل شود، عملیات خرید با دستور وزیر کشاورزی و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران آغاز شود.

به گفته او، خرید محصول سیب زمینی مازاد بر نیاز کشاورزان در ۶ مرکز پیش بینی شده توسط مدیریت تعاون روستایی و مباشر منتخب زیر نظر کار گروه استانی تا پایان روند عرضه از سوی کشاورزان ادامه خواهد داشت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • صدها هزار تن گندم خوزستان به سیلوها منتقل شد
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل