Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: سختی گیری آب یکی از فرایندهای رایج در تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان ها است . متخصصان و کارشناسان تاسیسات به خوبی با اثرات مخرب سختی آب بر تجهیزات مانند بویلر ، مبدل ، چیلر ، کندانسور و . . آشنا هستند.

به گزارش گروه اقتصادی رکنا، آنها همچنین می دانند که بدون سختی گیری و رسوب زدایی تجهیزات ادامه کار تاسیسات مقدور نیست اما سختی گیری رزینی که رایج ترین شیوه است آب و خاک را به شدت آلوده می کند و در حالی که کشور با بحران آب و خشکسالی روبرو است ، هیچ یک از نهادهای مسئول نظیر وزارت نیرو ، شرکت آب و سازمان حفاظت محیط زیست نه تنها از ترویج روشهای جایگزین حمایت نمی کنند ، بلکه در صدها تاسیسات نهادهای فوق از روش سختی گیری رزینی آب استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روش سختی گیری رزینی که فناوری آن متعلق به قرن نوزدهم میلادی است . سالانه بطور متوسط در هر یونیت تجهیز 18000 لیتر آب شیرین با نمک ، رزین و در پایان دوره با اسید مخلوط شده و پس از سختی گیری تجهیزات روانه چاه های جذبی و شبکه فاضلاب می شود.

اگر تعداد موتورخانه های کشور که بر اساس برآورد شرکت بهینه سازی مصرف سوخت معادل 600هزار موتورخانه در نظر گرفته شود ، سالانه 10 میلیارد و 800 میلیون لیتر آب شیرین تبدیل به آب آلوده به نمک ، رزین و اسید وارد منابع آبهای زیرزمینی شده و براساس یک برآورد علمی که هر لیتر فاضلاب معمولا تا 40 برابر حجم خودش را آلوده می کند ، حجم آلودگی آبها در حدود سالانه 432 میلیارد لیتر آب را در برمی گیرد . این حجم آلودگی آب و خاک ناشی از سختی گیری رزینی مربوط به بخش ساختمان است و تقریباً به همین میزان آب هم در بخش صنعت آلوده می شود.

اثرات مخرب سختی گیری رزینی بر منابع آبی و خاک کشور به موارد فوق محدود نمی شود و اثرات خوردگی فلزی و تشدید استهلاک تجهیزات سالانه 20 درصد بر میزان آلایندگی آب و خاک می افزاید ، بطوری که بتدریج منابع تجدید پذیر آبهای زیرزمینی در اثر آلودگی مستمر و سالیانه با هزینه های گزاف به چرخه مصرف باز می گردد.

فناوری مدرن و کاهش آلودگی آب

فناوری های مدرن تاسیسات ، میزان رسوب گذاری و سختی آب را در تاسیسات کاهش می دهد و در صورت ترویج استفاده از این فناوری ها ، میزان آلودگی آب و خاک حداقل تا 80 درصد قابل پیشگیری است.

یکی از فناوری های مدرن دستگاههای سختی گیر و رسوب زدای الکترونیکی است که توسط شرکت فناور بهرشد و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بومی سازی و ثبت اختراع شده است.

این فناوری با پیشگیری از تشکیل رسوب و با حذف نمک ، رزین و اسید در تاسیسات ، علاوه بر افزایش راندمان انرژی از رسوب گرفتگی تجهیزات سرمایشی و گرمایشی جلوگیری کرده و سالانه از آلودگی میلیاردها لیتر آب و منابع آب شیرین پیشگیری می کند.

فناوری رسوب زدای الکترونیکی علاوه بر ساختمان در صنایع مختلف نیز جایگزین سختی گیرهای رزینی شده و موجب کاهش مصرف آب و پیشگیری از آلودگی منابع آبی و خاک شده است.

این فناوری در پنج سال گذشته در صدها مجتمع ساختمانی و دهها مجتمع صنعتی مورد بهره برداری قرارگرفته و از آلودگی میلیونها لیتر آب جلوگیری کرده است.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۴۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود

سریال «نون‌خ» پخش خود را از فصل‌یک آغاز کرد؛ سریالی که به مرور به اوج رسید و شخصیت‌های آن میان مخاطبان جا افتاد که یکی از آنها نقش سلمان بود. کاظم نوربخش با سریال نون‌خ و نقش سلمان یک‌شبه ره صدساله را در بازیگری رفت.

پررنگ‌شدن این کاراکتر از فصل‌دوم شروع و در فصل‌های بعدی سریال به یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌ها و چهره‌ها تبدیل شد و برای نوربخش شهرت زیادی را به ارمغان آورد و او ازجمله بازیگران شناخته‌شده کردستان و شهرستان بیجار است که عمده فعالیت‌هایش به حضور روی صحنه متمرکز بوده است.

او توسط سعید آقاخانی که همشهری اوست و سابقه آشنایی و دوستی با هم دارند، برای بازی در این سریال دعوت شد. 

کاظم نوربخش درباره فصل پنجم نون خ و بازخوردهایش گفت: در فصل پنجم نون خ با شیرین ازدواج کردم و این فصل سریال سختی‌های خاص خودش را داشت.

وی ادامه داد: البته ما قرار بود ماه عسل برویم، اما درگیر داستان‌های فصل پنجم شدیم و تا روز آخر با سختی این قصه همراه بودیم و نتوانستیم ماه عسل خود را ادامه بدهیم.

نوربخش عنوان کرد: از فصل اول که این سریال پخش شد مردم خیلی به ما لطف داشتند و تا همین الان شرمنده محبت مردم هستیم.همیشه دوست دارم دل مردم شاد و لب آنها خندان باشد و هر کاری که انجام می‌دهیم برای مردم است.

وی درباره سختی‌های این فصل تصریح کرد: هر سریالی حتی سریال‌هایی که در خانه تصویربرداری می‌شوند سختی‌های خاص خود را دارند، اما سریالی که لوکیشن ثابت نداشته باشد و همیشه در جاده و مینی‌بوس باشد سختی‌های بیشتری دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • نحوه تعویض پکینگ برج خنک کننده
  • خسارت سیل به تاسیسات آبفای تفت یزد
  • رهایی دو زندانی از پای چوبه دار در مشگین شهر
  • گروگان ۵۶ ساله از دست آدم‌ربایان در شیراز رهایی یافت
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • رهایی گروگان ۵۶ ساله از دست آدم ربایان در شیراز
  • رهایی گروگان ۵۶ ساله در شیراز
  • روزهای سختی در انتظار استقلال است
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان